Connect with us

Published

on

Ζώδια γονέων και παιδιών δικαιολογούν πολλά πράγματα στις σχέσεις αυτές που διαρκούν μια ολόκληρη ζωή.
Γιατί ακόμα και όταν τα παιδιά φεύγουν, η αγάπη, τα κοινά βιώματα, οι συγκρούσεις συνεχίζουν να καθορίζουν τη ζωή τους.

Πόσο καλός γονέας είσαι;

ΚΡΙΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

Ο γονέας Κριός είναι απόλυτος, επιβάλλει τις απόψεις του και θέλει να έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Θέλει να βλέπει το παιδί του να προοδεύει, να έχει πρωτιές και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Μεταδίδει στο παιδί αισιοδοξία και το ωθεί να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες. Είναι αυστηρός, χάνει εύκολα την επιμονή του, νευριάζει αλλά ευτυχώς για λίγο.Καλή αρμονία με παιδί: Δίδυμο, Λέων, Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο.

ΤΑΥΡΟΣ Ο ΤΡΥΦΕΡΟΣ

Ο γονέας Ταύρος λατρεύει τα παιδιά και προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. Είναι υπομονετικός, προστατευτικός αλλά και απαιτητικός. Δουλεύει ακατάπαυστα για να έχει το παιδί του την καλύτερη μόρφωση και το καλύτερο επίπεδο ζωής. Είναι λίγο συντηρητικός και δεν μπορεί εύκολα να συμβαδίσει με την εποχή. Βάζει στόχους και με την μεθοδικότητά του τους πετυχαίνει. Προσφέρει σταθερότητα και αυτό το διδάσκει και στο παιδί. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμη, με αποτέλεσμα να έρχεται σε αντιπαράθεση πολλές φορές μαζί του. Η σχέση εξελίσσεται φυσιολογικά αν το παιδί διαθέτει υποχωρητικότητα.Καλή αρμονία με παιδί: Καρκίνο, Παρθένο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Ιχθύ.

ΔΙΔΥΜΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ

Ο γονέας Δίδυμος είναι πάντα παιδί, γι’ αυτό και διατηρεί πάντα με το παιδί του φιλικές σχέσεις. Μιλάει ώρες μαζί του και έχει τον τρόπο να εκμαιεύει τα μυστικά του. Δίνει βάρος στη μόρφωση και το φέρνει σε επαφή με πολλές εμπειρίες. Είναι έξυπνος, καλός στις δημόσιες σχέσεις αλλά δεν ξέρει να βάζει όρια. Αντιμετωπίζει τις καταστάσεις επιφανειακά, δεν δίνει βάθος ούτε στα ενδιαφέροντα αλλά ούτε και σε σοβαρά προβλήματα του παιδιού. Γνωρίζει λίγο απ’όλα.Καλή αρμονία με παιδί: Κριό, Λέοντα, Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ο ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ

Ο γονέας Καρκίνος αγαπά υπέρμετρα το παιδί, το αγκαλιάζει και αφοσιώνεται σ’αυτό. Δεν θέλει να το βλέπει στεναχωρημένο, δίνει μεγάλο βάρος στην ψυχολογία του και την συναισθηματική του κατάσταση. Είναι πολύ συναισθηματικός, υπερπροστατευτικός και διαισθητικός. Καταλαβαίνει τους προβληματισμούς ενός παιδιού και ξέρει να απαλύνει τον πόνο. Όμως, πρέπει να μάθει να αφήνει το παιδί μόνο του να αντιμετωπίζει κάποια θέματα και να παίρνει πρωτοβουλίες. Είναι επιμελής γονέας αλλά πολλές φορές έχει την τάση να θυμίζει στο παιδί του τις θυσίες που έχει κάνει γι’ αυτό.Καλή αρμονία με παιδί: Ταύρο, Παρθένο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Ιχθύ.
ΛΕΩΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΣΟ γονέας Λέων είναι υπεύθυνος και ξέρει να κρατάει ισορροπίες στις σχέσεις του με το παιδί. Είναι αυστηρός, βάζει όρια αλλά παράλληλα είναι και πολύ καλός φίλος μαζί του. Είναι γενναιόδωρος, ξοδεύει πολλά γι’ αυτό αλλά πρέπει να το μάθει να ζει και με λίγα. Είναι στοργικός, ανοιχτόκαρδος και δείχνει τις αδυναμίες του με κάθε τρόπο. Το αγαπάει, αφοσιώνεται σ’αυτό ενώ είναι και απαιτητικός από αυτό. Το καθοδηγεί σε ασχολίες και ενδιαφέροντα και έχει την ανάγκη να του προσφέρει τα πάντα, σε σημείο να το κακομαθαίνει.
Καλή αρμονία με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣΟ γονέας Παρθένος είναι υπεραναλυτικός, βάζει τάξη και πρόγραμμα στο παιδί. Έχει πολλές απαιτήσεις και δίνει βάρος στη μόρφωσή του. Γίνεται αυστηρός όταν αυτό παρακάμπτει όρια και κανονισμούς. Πρέπει να μάθει να ενθαρρύνει το παιδί, να μην το πιέζει ψυχολογικά με την κριτική του. Είναι σκληρός και απρόσιτος, όμως ξέρει να μεταδίδει μέθοδο, οργάνωση, τελειομανία και αυτά είναι γερά θεμέλια για το μέλλον του. Απογοητεύεται όταν αυτό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Μείνε στο πλευρό του παιδιού και εμψύχωσέ το.Καλή αρμονία με παιδί: Ταύρο, Καρκίνο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Ιχθύ.
ΖΥΓΟΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

Ο γονέας Ζυγός είναι ήρεμος και υπομονετικός. Είναι ισορροπιστής, δεν τιμωρεί το παιδί του, ούτε είναι αυστηρός μ’αυτό. Έχει καλούς τρόπους, μιλάει μαζί του, ξέρει να το διαπαιδαγωγεί και είναι πάντα δίκαιος. Ενδιαφέρεται για την γνώμη των άλλων και του μαθαίνει να είναι τέλειο σε όλα, ακόμα και στο ντύσιμό του. Είναι χαλαρός, ευχάριστος και θέλει να ζει σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Είναι κοινωνικός και τρυφερός και μεταδίδει εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες. Πρέπει όμως να του μάθει την οργάνωση συνολικά στη ζωή και όχι μόνο το φαίνεσθαι.Καλή αρμονία με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Λέων, Τοξότη, Υδροχόο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ο ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ

Ο γονέας Σκορπιός λατρεύει το παιδί του και αφοσιώνεται στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή του. Δείχνει την περηφάνια του αλλά και την δυσαρέσκειά του με υπερβολικό τρόπο. Είναι αυστηρός, απαιτεί πειθαρχία στις εντολές του αλλά δίνει και αγάπη και ενδιαφέρον. Κάνει όνειρα για το μέλλον του και χρησιμοποιεί κάθε μέθοδο για να γίνουν πραγματικότητα. Είναι ευαίσθητος, συναισθηματικός και διαισθητικός. Μαθαίνει στο παιδί να επιμένει στους στόχους του χωρίς να ζητά συνεχώς επαίνους. Πρέπει όμως να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του γιατί μπορεί να πει βαριές κουβέντες που να πληγώσουν βαθιά ένα παιδί.Καλή αρμονία με παιδί: Ταύρο, Καρκίνο, Παρθένο, Αιγόκερω, Ιχθύ.

ΤΟΞΟΤΗΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣΟ γονέας Τοξότης είναι ευχάριστος, χαρούμενος, έχει κέφι και ζωντάνια και μεταδίδει στο παιδί αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Παίζει μαζί του, το παρακινεί σε δραστηριότητες και εκδρομές. Είναι κοινωνικός και το παιδί του σίγουρα θα έχει πολλούς φίλους. Είναι ελεύθερο πνεύμα, έχει απίστευτη ενέργεια και αυτά συμβαδίζουν με ένα υπερκινητικό παιδί. Πρέπει να μάθει να το αφήνει να κάνει τις δικές του επιλογές για να μαθαίνει από τα λάθη του. Δεν είναι πάντα παράδειγμα προς μίμηση καθότι δεν μπορεί να επιβάλλει σε ένα παιδί κανόνες και δομές.Καλή αρμονία με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Λέων, Ζυγό, Υδροχόο.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ο ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΟΣΟ γονέας Αιγόκερως προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα στο παιδί του. Δουλεύει ακατάπαυστα για να μην του στερήσει τίποτα, για να μεγαλώσει σε ένα άνετο περιβάλλον. Φροντίζει να έχει την καλύτερη μόρφωση. Βάζει στόχους και δημιουργεί εξαιρετικές δομές και παραδείγματα για το παιδί του. Είναι ένας εργασιομανής, που λείπει πολύ από το σπίτι και αρκετά συχνά παραμελεί τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού βάζοντας σε πρώτο ρόλο τα υλικά αγαθά. Πρέπει να μάθει να είναι πιο εκδηλωτικός καθότι δυσκολεύεται να εκφραστεί συναισθηματικά, όμως για το παιδί του αξίζει.
Καλή αρμονία με παιδί: Ταύρο, Καρκίνο, Παρθένο, Σκορπιό, Ιχθύ.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ Ο ΜΟΝΤΕΡΝΟΣΟ γονέας Υδροχόος είναι πάντα μπροστά στο ρεύμα της εποχής, είναι μοντέρνος και πάντα ενημερωμένος. Διατηρεί τις παραδόσεις στην ανατροφή του παιδιού, όμως με ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό τρόπο. Μιλάει και επικοινωνεί με το παιδί του. Θέλει να επιβάλλει τη γνώμη του και δεν δέχεται εύκολα διαφορετικούς χαρακτήρες. Αντιλαμβάνεται από νωρίς τις ικανότητές του και το βοηθά να εξελιχτεί. Το μαθαίνει να σκέφτεται αντισυμβατικά, να μην δέχεται ότι υπαγορεύει η κοινωνία. Είναι χαλαρός και μερικές φορές απόμακρος, κάτι που χρήζει προσοχής για να μην απομακρυνθεί συναισθηματικά από το παιδί του.Καλή αρμονία με παιδί: Κριό, Δίδυμο, Λέων, Ζυγό, Τοξότη.

ΙΧΘΥΣ Ο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ

Ο γονέας Ιχθύς είναι ευαίσθητος, συναισθηματικός και αφοσιώνεται στο παιδί του σε σημείο καταπίεσης. Είναι τρυφερός, στοργικός και δεν μπορεί να επιβάλλει πειθαρχία, πρόγραμμα και τάξη σε ένα παιδί. Στεναχωριέται να βάζει όρια και περιορισμούς ή να το μαλώνει. Έτσι, το παιδί γίνεται ανυπάκουο. Είναι διαισθητικός, ξέρει πάντα τι σκέφτεται και τι νιώθει το παιδί του. Ξέρει να χρησιμοποιεί το συναίσθημα για να το χειραγωγεί.Καλή αρμονία με παιδί: Ταύρο, Καρκίνο, Παρθένο, Σκορπιό, Αιγόκερω.
Πηγή

Advertisement

Title

Γυναίκες25 λεπτά ago

15 σκίτσα που δείχνουν πόσο δύσκολη είναι η ζωή των γυναικών τον χειμώνα

Ο χειμώνας δεν είναι μόνο ένα χιονισμένο παραμύθι και μια μαγευτική Πρωτοχρονιά, αλλά είναι επίσης μια κρύα εποχή από την...

Ζώδια30 λεπτά ago

Προσοχή! Αυτά τα Ζώδια θα Σεληνιαστούν με την Πανσέληνο Σήμερα.

Πανσέληνος, υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη. Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς θα συνδυασθεί με μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ ταυτόχρονα...

Πρέπει να διαβάσετε...1 ώρα ago

Τα 7 πράγματα που κάνει το αγόρι σου και προδίδουν ότι είναι τέρμα ζηλιάρης!

Λένε πως η ζήλια χρειάζεται πού και πού σε μία σχέση, γιατί την ανανεώνει, δείχνει ότι υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον, δε...

Ζώδια1 ώρα ago

Έκλειψη Σελήνης 21 Ιανουαρίου 2019 στο Λέοντα! – Αναλυτικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη

Διάβασε τώρα τις προβλέψεις σου από τον Κώστα Λεφάκη και μάθε πώς θα σε επηρεάσει η Σεληνιακή Έκλειψη στο Λέοντα...

Πρέπει να διαβάσετε...2 ώρες ago

Σάλος με το «10 years challenge»: «Αν το έκανες, ίσως διατρέχεις αυτόν τον κίνδυνο»

Η νέα viral «μόδα» στο Facebook και το Instagram τις τελευταίες εβδομάδες ακούει στο όνομα – ή μάλλον στο hashtag...

Ζώδια2 ώρες ago

Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Σεληνιακή έκλειψη της 21ης Ιανουαρίου;

Μια Σεληνιακή Έκλειψη «απευθύνεται» κυρίως στο συναίσθημα είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο και η συγκεκριμένη που γίνεται στην 1ημοίρα του άξονα Λέοντα...

Ζώδια3 ώρες ago

Αυτό το 1 ζώδιο θα περάσει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα: Η Λίτσα Πατέρα προειδοποιεί!

Δευτέρα σήμερα και για ακόμα μια Δευτέρα η Λίτσα Πατέρα βρέθηκε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με την Φαίη Σκορδά και...

Ομορφια3 ώρες ago

40 όμορφα σχέδια στα νύχια για τον Ιανουάριο 2019

Έφτασε η νέα χρονιά και τι καλύτερο από να την υποδεχθούμε με μια συλλογή από εντυπωσιακά σχέδια στα νύχια για...

Ομορφια3 ώρες ago

Μεσοθεραπεία προσώπου ή σώματος: Τι είναι, πόσο κοστίζει και πιθανοί κίνδυνοι

Τα τελευταία χρόνια η αισθητική ιατρική έχει κάνει άλματα προόδου, προσφέροντας μας νέες, αποτελεσματικές θεραπείες και μεθόδους αναζωογόνησης. Μια από...

Χωρίς κατηγορία4 ώρες ago

40 συμβουλές για να αντέχεις στα δύσκολα..

1) Μείνε σιωπηλός τουλάχιστον 10 λεπτά καθημερινά. Απομονώσου αν είναι απαραίτητο. 2) Άκου καλή μουσική όλες τις ημέρες, που αποτελεί...

Advertisement

Advertisment
Copyright © 2018 Omorfos-kosmos.gr , powered by Hellenic Node Project.