Connect with us

Ζώδια

Ζώδια και Σώμα: Το αδύνατο σημείο του κάθε ζωδίου..

Published

on

Loading...

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο της Φωτιάς. Έχει μια καινοτόμα φύση, ζωντανή και δυναμική. Είναι και το πρώτο παρορμητικό ζώδιο και συμβολίζει την αρχή μιας εποχής, στην προκειμένη περίπτωση της άνοιξης. Η αναγέννηση και η δημιουργικότητα χαρακτηρίζουν όσους γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο που οδηγείται από τον Άρη, έναν πλανήτη δραστικό και κυριαρχικό.

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένων των ματιών και της μύτης. Ακόμα και το DNA, το μόριο που φυλά τον γενετικό κώδικα του κυττάρου, δέχεται την επιρροή αυτού του ζωδίου, το οποίο έχει για σύμβολο μια στιλιζαρισμένη κεφαλή κριαριού. Τα προβλήματα της όρασης (όπως η μυωπία και ο αστιγματισμός), των ανώτερων αναπνευστικών οδών (π.χ. ιγμορίτιδα) και η δυσκολία να αναγνωρίσει κανείς τις μυρωδιές ή, αντίθετα, η υπερευαίσθητη όσφρηση, είναι κλασικά χαρακτηριστικά, από άποψη φυσιολογίας, αυτού του ζωδίου.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της Αφροδίτης που ταυτίζεται με τη γονιμότητα και τη θηλυκότητα. Για αυτό είναι και το πρώτο ζώδιο με θηλυκή ποιότητα στο ζωδιακό. Χαρακτηρίζεται από τη σταθερότητα και οι εκπρόσωποί του αντιμετωπίζουν τις αλλαγές με κάποια δυσανασχέτηση.

Οι συχνότερες ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ταύροι συνδέονται με την αναπαραγωγική-σ3ξουαλική σφαίρα. Οι γυναίκες του ζωδίου πιθανόν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον κύκλο τους, κύστεις στις ωοθήκες και προβλήματα στη μήτρα. Πέρα από αυτό, ευαίσθητη για τους Ταύρους είναι και η περιοχή του λαιμού, μαζί με τους αδένες που βρίσκονται σε αυτό το σημείο του σώματος. Θα πρέπει λοιπόν να προσ3ουν με τα ζητήματα του θυρεοειδή και τις ορμονικές ανισορροπίες. Επίσης και τα δερματολογικά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής (όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, που οφείλεται σε υπερβολικές εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων) μπορεί να εμφανίζεται στους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι, το πρώτο ζώδιο του Αέρα, κυβερνώνται από τον Ερμή. Στην αρχαιότητα ο ομώνυμος Θεός ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών και ο πλανήτης του κυβερνά τις μετακινήσεις, τις αλλαγές και την κίνηση γενικότερα. Επιπλέον, το στοιχείο του Αέρα ενισχύει τον ανάλαφρο και ανοιχτό χαρακτήρα των εκπροσώπων αυτού του ζωδίου. Καθώς οι Δίδυμοι είναι διπλό ζώδιο, έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με τα διπλά αναπνευστικά όργανα, τους πνεύμονες και τους βρόγχους.

Ο Ερμής κυβερνά όλες τις οδούς ανταλλαγής και επικοινωνίας του ανθρώπινου σώματος. Το διάφραγμα, οι βρόγχοι, οι πνεύμονες και η τραχεία είναι τα τρωτά σημεία των Διδύμων, οι οποίοι συχνά μπορεί να υποφέρουν από αλλεργίες. Επίσης, οι αρθρώσεις και το νευρικό σύστημα είναι ευαίσθητα σημεία για τους εκπροσώπους του ζωδίου, οι οποίοι καταβάλλονται ευκολότερα από τα άλλα ζώδια από την υπερβολική σωματική προσπάθεια και το στρες. Γι’ αυτό μπορεί συχνά να αντιμετωπίζουν τενοντίτιδες, μυϊκές θλάσεις και νευρική εξάντληση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σελήνη, σύμβολο της μητρότητας και των φυσικών ρυθμών, κυβερνά αυτό το ζώδιο, που είναι τόσο κυκλοθυμικό και ευαίσθητο στις αλλαγές. Η Σελήνη έχει μια ιδιαίτερη επιρροή στο στομάχι, το πάγκρεας, το στήθος στη διάρκεια του θηλασμού και τον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη. Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του Νερού. Αυτό το στοιχείο, συνδυασμένο με τη Σελήνη, ενισχύει τη σύνδεση που έχουν οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου με το αμνιακό υγρό (όπου είναι βυθισμένο το έμβρυο) και τα γαστρικά υγρά που είναι απαραίτητα για την πέψη.

Όσες λοιπόν γεννήθηκαν σε αυτό το ζώδιο αισθάνονται με μεγαλύτερη ένταση τις μητρικές επιρροές και έχουν λοιπόν μια κληρονομική προδιάθεση σε διάφορα προβλήματα υγείας που προέρχονται από τους γονείς τους. Μπορεί όμως και να εμφανίζουν απότομες αλλαγές της διάθεσης. Ακόμα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις αλλαγές του καιρού. Τέλος, υπάρχει περίπτωση να ταλαιπωρούνται από προβλήματα που συνδέονται με τη διατροφή, όπως διαβήτης και παχυσαρκία, ιδίως αν υπάρχει ανάλογο οικογενειακό ιστορικό.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες δείχνουν από μικροί την τυπική ενεργητικότητα αυτού του ζωδίου της Φωτιάς, μια ενέργεια δυναμική, ζωντανή, στραμμένη στην αρχηγία και στην αυτονομία. Ο κυβερνήτης τους Ήλιος κουμαντάρει επίσης την καρδιά, το όργανο που διοχετεύει σαν αντλία το αίμα στον οργανισμό μας. Επίσης, οι φλέβες και οι αρτηρίες, οι σπόνδυλοι και τα νεύρα της πλάτης βρίσκονται υπό την επιρροή αυτού του άστρου που, μαζί με τη Σελήνη, ρυθμίζει τους βιολογικούς μας ρυθμούς.

Αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο του Λέοντα, πιθανόν να εμφανίσεις μια ευαισθησία απέναντι στα θέματα του κυκλοφορικού (βάρος στις γάμπες, κιρσοί) και τις καρδιακές ενοχλήσεις (αρρυθμίες, ταχυκαρδίες). Χρειάζεται παράλληλα προσοχή στην υπέρταση, στη σκολίωση και στις άλλες ενοχλήσεις της σπονδυλικής στήλης. Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα ακόμα θεματάκι που μπορεί περιστασιακά να σε απασχολεί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι, όπως και οι Δίδυμοι, βρίσκονται υπό την επιρροή του Ερμή. Αλλά καθώς η Παρθένος είναι ζώδιο της Γης, η επικοινωνιακή επίδραση του κυβερνήτη της εκφράζεται περισσότερο μέσα από τις εσωτερικές «ανταλλαγές» των οργάνων της κοιλιάς, δηλαδή τη λειτουργία των εντέρων, του παγκρέατος, του συκωτιού. Αυτά τα όργανα βοηθούν τον οργανισμό να αφομοιώσει τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλλει τα βλαβερά, με ισορροπία, ακρίβεια και σταθερότητα. Ακριβώς δηλαδή τα χαρακτηριστικά όσων γεννήθηκαν στο ζώδιο της Παρθένου.

Αντίστοιχα, το κάπως τεμπέλικο έντερο και ορισμένες ενοχλήσεις στο συκώτι είναι τα συχνότερα προβλήματα υγείας των Παρθένων. Επίσης και η ευκολία να κολλάνε μεταδοτικές μολύνσεις, που συχνά προέρχονται από τις τροφές. Γενικά αυτό το ζώδιο υποφέρει από οτιδήποτε συνδέεται με τη μη ισορροπημένη διατροφή ή την ανεπαρκή αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών.

ΖΥΓΟΣ

Η ισορροπία, η αρμονία και η μετριοπάθεια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ζυγού, ο οποίος κυριαρχείται από την Αφροδίτη, αλλά επηρεάζεται και από τον Κρόνο. Το ζώδιο και αυτοί οι δύο πλανήτες κυβερνούν τα όργανα που σχετίζονται με τη γενικότερη ισορροπία του οργανισμού: τους νεφρούς, που επενεργούν ως φίλτρα, τα επινεφρίδια και εν μέρει και το συκώτι.

Όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε ό,τι αναστατώνει τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Επηρεάζονται ψυχολογικά από το κλίμα διαφωνιών στο περιβάλλον τους, στρεσάρονται απέναντι σε σημαντικές αποφάσεις και, ακόμα, ενοχλούνται όταν αλλάζει το ωράριο των δραστηριοτήτων τους, αλλά και η διατροφή τους. Πιθανόν σε κάποια στιγμή της ζωής τους να αντιμετωπίσουν προβλήματα με πέτρες στα νεφρά και ορμονικές ανισορροπίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Πλούτωνας και ο Άρης είναι οι πλανήτες που επηρεάζουν περισσότερο τον Σκορπιό. Αυτοί κυβερνούν τα όργανα αναπαραγωγής, το κόλον, την ουροδόχο κύστη, τις ουροφόρους οδούς και τη σπλήνα σε όλους όσους έχουν γεννηθεί στο εν λόγω ζώδιο του Νερού. Επηρεάζουν επίσης τις εκκρίσεις του οργανισμού.

Οι άντρες Σκορπιοί αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα με τον προστάτη και την ουροδόχο κύστη. Οι γυναίκες, πάλι, είναι ευαίσθητες στις μολύνσεις και τις φλεγμονές των γεννητικών οργάνων, όπως μυκητιάσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτό το ζώδιο της Φωτιάς κυβερνάται από τον Δία, πλανήτη που επηρεάζει τους μυς, ιδίως την ικανότητά τους να συστέλλονται. Η λεκάνη, οι γοφοί και οι μηροί είναι τα «καυτά» σημεία του Τοξότη, αλλά θα πρέπει επίσης να προσέχει τις φλέβες και τις αρτηρίες. Πάνω απ’ όλα όμως η ευαίσθητη περιοχή του είναι το συκώτι.

Τα προβλήματα υγείας του Τοξότη έχουν σχέση κυρίως με την κινητικότητα. Όσοι είναι γεννημένοι στο τελευταίο ζώδιο της Φωτιάς στον ζωδιακό μπορεί να είναι επιρρεπείς σε κατάγματα, βγαλσίματα, αρθροπάθειες. Αλλά και τα ηπατικά προβλήματα εμφανίζονται συχνά σε όσους Τοξότες δεν προσέχουν τη διατροφή τους και την κατανάλωση αλκοόλ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο αυστηρός και κάπως άκαμπτος Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερω και συνδέεται κατ’ αντιστοιχία με τα «σκληρά» τμήματα του σώματος: τον σκελετό, ιδίως τις αρθρώσεις των γονάτων, τα δόντια, τα νύχια καθώς και με τις τρίχες.

Τα εύθραυστα οστά είναι ένα συχνό πρόβλημα όσων ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερω. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχεις τα κατάγματα και κυρίως τη ρήξη μηνίσκου. Ένα άλλο θέμα, που συνδέεται με την έλλειψη ασβεστίου, είναι η τερηδόνα η οποία εκδηλώνεται σε μικρή ηλικία, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες Αιγόκερους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όσες είναι γεννημένες σε αυτό το ζώδιο έχουν έντονη την επίδραση του πλανήτη Ουρανού, που κυβερνά τον Υδροχόο. Τα ευαίσθητα σημεία τους είναι οι αστράγαλοι και ο μυελός των οστών. Αλλά μπορούν να τους παρουσιαστούν και προβλήματα που να αφορούν την κυκλοφορία και την πίεση του αίματος. Ο Υδροχόος βρίσκεται απέναντι από τον Λέοντα στον ζωδιακό κύκλο, ζώδιο που επίσης συνδέεται με το αίμα.

Αν λοιπόν είσαι Υδροχόος, μπορεί να παθαίνεις συχνά μυϊκές κράμπες, καθώς επίσης διαστρέμματα και κατάγματα στους αστραγάλους. Επίσης πρόσεχε και την αρτηριακή σου πίεση. Η κυκλοφορία του αίματος μπορεί να σου παρουσιάσει κάποια προβλήματα, που να εκδηλώνονται με αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα χέρια.

ΙΧΘΕΙΣ

Το τελευταίο ζώδιο κυβερνιέται από τους πλανήτες Δία και Ποσειδώνα. Καθώς οι αντιστοιχίες των μερών του σώματος με τα ζώδια ξεκινούν από το κεφάλι με τον Κριό και προχωρούν κατεβαίνοντας, τώρα φτάνουμε στα πέλματα. Οι ευαισθησίες των Ιχθύων λοιπόν εντοπίζονται σε αυτή την περιοχή και όχι μόνο. Καθώς στο κλείσιμο του ζωδιακού κύκλου ο Ιχθύς γειτονεύει με τον Κριό, στις ευαισθησίες των εκπροσώπων του ζωδίου περιλαμβάνονται επίσης ο εγκεφαλικός φλοιός και το σύστημα υποθαλάμου-υπόφυσης. Ο πρώτος είναι ένα τμήμα του εγκεφάλου και η δεύτερη ένας αδένας που μεταξύ άλλων ελέγχει τον κύκλο των εμμήνων.

Τα πρησμένα πόδια που οφείλονται σε προβλήματα του κυκλοφορικού και η αίσθηση κόπωσης είναι συνηθισμένα προβλήματα των Ιχθύων. Αλλά και νευρικές ενοχλήσεις, όπως η κατάθλιψη, μπορούν να χτυπήσουν αυτό το ζώδιο του Νερού, που υποφέρει από έντονες αλλαγές της διάθεσης και τείνει να σωματοποιεί κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει στη ζωή.

Advertisement
Loading...

Title

Celebrities7 μήνες ago

Κωστόπουλος: «Έχασα τα πάντα, μου έφαγαν εκατομμύρια και ακούω ότι χρωστάω σαν απατεώνας»

Loading... Ο Πέτρος Κωστόπουλος περνάει στην «αντεπίθεση» μέσα από το Znews: «Έχασα τα πάντα, μου έφαγαν εκατομμύρια και ακούω ότι χρωστάω...

Ζώδια7 μήνες ago

Τα 5 ζώδια που «κατεβάζουν ρολά» εύκολα και δεν νιώθουν τίποτα

Loading... Το απόλυτο κενό… Δεν έχουν συναισθήματα. Δεν θα πονέσουν όσο και αν εσύ προσπαθήσεις να τους πληγώσεις. Σου ακούγεται...

Ζώδια7 μήνες ago

Τα ζώδια της εβδομάδας και οι προβλέψεις τους για 11-17 Ιανουαρίου 2021 από τον Κώστα Λεφάκη

Loading... Κριός Ζητήματα του παρελθόντος θα σας απασχολήσουν, κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις γίνονται πιεστικές, ένα μοιραίο περιστατικό θα προκύψει για άλλους...

Ζώδια7 μήνες ago

Ζώδια 2021 – Άση Μπήλιου: Ποιες οι τυχερές ημερομηνίες – Τι θα γίνει τη νέα χρονιά

Loading... Ζώδια 2021 Άση Μπήλιου: Η διάσημη αστρολόγος αποκάλυψε μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram τις καλύτερες ημερομηνίες του...

Ζώδια7 μήνες ago

Τα 4 αλάνθαστα σημάδια ότι δεν ήταν ποτέ «ο άνθρωπός» σου

Loading... Σε όλους έχει τύχει, έστω και μια φορά, να συναντηθούμε με ένα πρόσωπο και να ενθουσιαστούμε, ακόμα και να...

Ζώδια7 μήνες ago

Λίτσα Πατέρα: «Αυτό είναι το ζώδιο που θα αλλάξει τον κόσμο»

Loading... Η Λίτσα Πατέρα έκανε τις αστρολογικές της προβλέψεις στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, όπου ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα πρόκειται να...

Ζώδια7 μήνες ago

Η Άση Μπήλιου ανατρέπει τα πάντα: Αυτά είναι τα 3 πιο τυχερά ζώδια που θα σαρώσουν τα πάντα το 2021

Loading... Αναμφίβολα το 2020 ήταν η χρονιά που θα μνημονεύουμε για χρόνια για όλους τους λάθος λόγους. Όλος ο πλανήτης μετρούσε αντίστροφα...

Ζώδια7 μήνες ago

Δεν πρέπει να κάνετε το λάθος και να εμπιστευτείτε Ποτέ κανένα μυστικό σας σε αυτά τα 6 ζώδια

Loading... Δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται όλα στη ζωή σας. το ωροσκόπιο σας είναι προφανές. Είτε βρίσκεστε σε μερικές εκπληκτικά υπέροχες...

Ζώδια7 μήνες ago

Πώς θα τεστάρει το ξεκίνημα του νέου έτους τα 12 ζώδια;

Loading... Το κάθε ζώδιο θα αντιμετωπίσει και από μια διαφορετική πρόκληση. Όλες όμως έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν...

Ζώδια7 μήνες ago

Αυτά είναι τα πιο διπρόσωπα ζώδια εκεί έξω

Loading... Είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσεις αυτά τα άτομα. Γιατί; Μα επειδή είναι ακριβώς διπρόσωπα και δεν εκφράζονται όπως...

Advertisement

Advertisment
Trending

Copyright © 2018 Omorfos-kosmos.gr , powered by Hellenic Node Project.