Connect with us

DIY

Παλιά μυστικά για το ξεβούλωμα των αποχετεύσεων

Published

on

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Ξαφνικά, βλέπουμε την αποχέτευση να μην «τραβάει» και ο νιπτήρας, ο νεροχύτης ή η μπανιέρα αρχίσουν να γεμίζουν με νερό.

Και δεν είναι καθόλου ευχάριστο… Εκεί που θέλεις να τελειώσεις με τις αγγαρείες του σπιτιού ή να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου, βρίσκεσαι τελικά μέσα στα νερά.

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες εύκολες και τις περισσότερες φορές πολύ αποτελεσματικές λύσεις για να γλυτώσετε τα χρήματα της επίσκεψης του υδραυλικού και τα ιδιαίτερα σκληρά και επικίνδυνα χημικά που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και μάθετε πώς να ξεπερνάτε αυτά τα προβλήματα με μερικές απλές συνταγές.

Μπορεί να έχετε ακούσει στο παρελθόν κάποιες από αυτές τις μεθόδους. Δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική! Αλλά καλό είναι να τις ξαναθυμηθούμε ή να μάθουμε κάτι που ίσως δεν ξέραμε.

Κάποιοι θεωρούν ότι οι παραδοσιακοί τρόποι δεν έχουν αποτέλεσμα. Κάνουν λάθος όμως. Έχουν. Και μάλιστα χωρίς να φθείρονται οι αποχετεύσεις, όπως όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα του εμπορίου.
Σας συνιστούμε επίσης να καθαρίζετε προληπτικά τις αποχετεύσεις και να χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα ανοξείδωτα φίλτρα στην είσοδο της υδρορροής.

Όσοι κατοικούν σε δικό τους σπίτι, καλό είναι να σκεφτούν και τη λύση του «σκουπιδοφάγου» στην κουζίνα. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού είναι απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε νοικοκυριό.

Ξεβούλωμα νεροχύτη
Ένα κόλπο «της γιαγιάς» είναι το ξεβούλωμα της αποχέτευσης με χρήση τριών απλών συστατικών που μάλλον έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Καταρχήν θα πρέπει να βάλετε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό να βράζει. Στη συνέχεια, ρίξτε 2-3 κουταλιές μαγειρική σόδα στο στόμιο της αποχέτευσης. Μετά, αδειάστε μισό ποτήρι ξύδι. Και αμέσως ρίξτε σιγά-σιγά το καυτό νερό. Με μεγάλη προσοχή και απόσταση για να μην καείτε.

Θα γίνει μια χημική αντίδραση που θα απελευθερώσει την αποχέτευση από τα λίπη, τη βρομιά και τα υπολείμματα τροφών που έχουν γίνει ένα στον σωλήνα και εμποδίζουν τη ροή του νερού.

Ξεβούλωμα μπανιέρας
Αντίθετα με την κουζίνα, όπου είναι τα λάδια και η βρομιά που βουλώνουν την αποχέτευση, οι σωλήνες στο μπάνιο συνήθως φράζουν από τις τρίχες και τα κατάλοιπα σαπουνιού. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να δοκιμάσετε μια άλλη τεχνική.

Κάτι που φαίνεται πως λειτουργεί μια χαρά σε αυτή την περίπτωση είναι να προσθέσετε 3-4 κουταλιές αλάτι σε μια κατσαρόλα με νερό που έχετε βάλει να βράσει.

Αδειάστε στη συνέχεια με μεγάλη προσοχή το καυτό αλατόνερο στην αποχέτευση.

Καθαρισμός σωλήνων με υγρό σαπούνι για πιάτα
Το υγρό σαπούνι είναι ιδανικό για πολλές ανορθόδοξες χρήσεις αλλά κάνει θαύματα και στο ξεβούλωμα της αποχέτευσης.

Αδειάστε περίπου μισό ποτήρι υγρό για πιάτα στην αποχέτευση και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και πάντως όχι λιγότερο από μια ώρα.

Μετά αδειάστε μια κατσαρόλα με καυτό νερό. Το σύστημα αυτό θα σας βοηθά να έχετε πάντα την αποχέτευση καθαρή και ελεύθερη από λίπη και άλλες ακαθαρσίες.

Απόφραξη με βεντούζα
Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει ήδη ποσότητα νερού που δεν μπορεί να απομακρυνθεί; Οι προηγούμενες μέθοδοι μπορεί να μην φανούν χρήσιμες σε μια τέτοια περίπτωση.

Η παλιά και καλή βεντούζα ή τα πιο σύγχρονα πιεστικά έμβολα δημιουργούν την κατάλληλη παλινδρόμηση και ισχυρή πίεση που χρειάζεται για να απελευθερωθεί ο σωλήνας.

Στην κουζίνα, τα λίπη παγώνουν και δημιουργούν ένα αδιαπέραστο στρώμα. Πολλές φορές δεν είναι αρκετό το καυτό νερό και τα υλικά που προκαλούν χημικές αντιδράσεις.

Τότε η βεντούζα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Σημαντικό είναι να γίνουν οι κινήσεις σωστά και με έντονο ρυθμό. Χρειάζεται καλή τοποθέτηση στην επιφάνεια και σωστοί και γρήγοροι χειρισμοί.

Να θυμάστε πως πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές. Μην περιμένετε να φράξει εντελώς ο σωλήνας. Όταν παρατηρήσετε πως το νερό καθυστερεί να φύγει από την αποχέτευση, πιάστε δουλειά.

Μια-δυο φορές με τη βεντούζα και ο σωλήνας καθάρισε.

Μην ξεχνάτε τα φίλτρα
Η καλύτερη επιλογή είναι να προλαβαίνουμε τα προβλήματα και όχι να τα λύνουμε.

Ένα κατάλληλο φίλτρο σε κάθε αποχέτευση θα κρατήσει μακριά τη βρομιά και τις έννοιες. Κάποιοι χρησιμοποιούν συμπληρωματικά ένα κομμάτι τούλι στις αποχετεύσεις του μπάνιου.

Αν ξέρεις πως να το προσαρμόσεις στο στόμιο της υδρορροής ή στην αποχέτευση της ντουζιέρας, μαζί πάντα με το ανοξείδωτο ή πλαστικό φίλτρο, τότε κάνει θαύματα.

Μαζεύει και τα πιο μικρά υπολείμματα και κατάλοιπα, ιδίως τις τρίχες. Μετά μπορεί να πεταχτεί και να αντικατασταθεί με ένα νέο κομμάτι τούλι.

Οι φθηνές λύσεις καμιά φορά είναι οι καλύτερες.

Εύκολα και απλά μυστικά που καλό είναι να ξέρουμε. Η αποφράξεις είναι ακριβές και μέχρι να φτάσετε εκεί σίγουρα θα περάσετε από την περίοδο της απογοήτευσης και του εκνευρισμού.

Μην αφήνετε τις αποχετεύσεις να βουλώσουν. Χρησιμοποιήστε προληπτικά τις παραπάνω λύσεις και θα έχετε αποφύγει πολλά προβλήματα και νεύρα.

ΠΗΓΗ

Continue Reading
Advertisement

Title

Ζώδια3 μήνες ago

5 αλήθειες για τον Τοξότη: Αντέχεις να τις μάθεις;

Ελεύθερο πνεύμα είναι, ό,τι θέλει κάνει κι ό,τι γουστάρει σερβίρει! 1. Λέει την πρώτη αλήθεια που του έρχεται στο κεφάλι....

Ομορφια3 μήνες ago

Ποιο είναι το ιδανικό κούρεμα για γυναίκες με λεπτή τρίχα

Αν δεν λουστείς μία μέρα, φαίνεσαι άλουστη 5 χρόνια. Όσο και να προσπαθείς με το πιστολάκι να…φουντώσεις το μαλλί σου,...

Ζώδια4 μήνες ago

Μπήλιου, Λεφάκης,Λεούση,Πατέρα και Παγιατάκη προειδοποιούν: Αυτά τα ζώδια επηρεάζονται από την Πανσέληνο!

Το Athensmagazine.gr, σας παρουσιάζει τις αστρολογικές προβλέψεις των 5 κορυφαίων Ελλήνων αστρολόγων!Λεφάκης, Μπήλιου, Πατέρα, Λεούση και Παγιατάκη κάνουν τις αστρολογικές...

Σκέψεις5 μήνες ago

Οι άνθρωποι που κρατάς δίπλα σου, φρόντισε να έχουν ποιότητα.

Η διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας στηρίζεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, στην επαφή με τους άλλους, στη σχεσιακή αλληλεπίδραση και στην...

styling5 μήνες ago

11 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν «αθόρυβα» την εμφάνιση μας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συνηθίζουμε να κάνουμε κάποια πράγματα εντελώς μηχανικά και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Κάποιες από αυτές...

Stories5 μήνες ago

Κατάφερε να χάσει 50 ολόκληρα ΚΙΛΑ, για να ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ τη ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!

Τεράστια η διαφορά! Ο 23χρονος Jake Golding από το Λέστερ, γνώρισε μέσω διαδικτύου την Carlisa από τη Νέα Υόρκη. Η σχέση...

Υγεία5 μήνες ago

Προσωπική υγιεινή: 10 λάθη που κάνουμε όλοι καθημερινά χωρίς να το γνωρίζουμε

Υπάρχουν μικρές μικρές λεπτομέρειες που συνήθως δεν τις προσέχουμε και οι οποίες μπορούν να μας εξασφαλίσουν μια καλύτερη υγεία. Υπάρχουν λάθη στην...

Ζώδια5 μήνες ago

ΖΩΔΙΑ: Πώς να γίνεις η πιο μεγάλη… φαντασίωση του συντρόφου σου!

Θέλεις να ξεπεράσεις τα όρια στον έpωτα;Θέλεις να γίνεις η πιο μεγάλη… φαντασίωση του συντρόφου σου;Πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο,...

Υγεία5 μήνες ago

10 σημάδια που δείχνουν ότι τα νεφρά σου δεν λειτουργούν σωστά

Κάθε μέρα το μυαλό μας επεξεργάζεται χιλιάδες πληροφορίες, το σώμα μας εκτελεί άλλες τόσες κινήσεις. Όταν είστε σε μια διαρκή...

Ζωάκια5 μήνες ago

ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ: Λαμπραντόρ Ξαναβρίσκει Μετά Από 5 Χρόνια Την Οικογένειά Του!!! [Βίντεο]

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκλονιστικό για έναν ιδιοκτήτη σκύλου να χάσει το αγαπημένο του κατοικίδιο.Ευτυχώς, μια οικογένεια μπόρεσε να επανενωθεί...

Advertisement

Advertisment
Copyright © 2018 Omorfos-kosmos.gr , powered by Hellenic Node Project.