Connect with us

Πρέπει να διαβάσετε...

9 τρόποι με τους οποίους το ένστικτο μας προειδοποιεί!

Published

on

Loading...

Πολλοί από εμάς πιστεύουν βαθιά στη δύναμη του ενστίκτου, ακόμη και αν δεν είναι πάντα σε θέση να διακρίνουν. Δεν έχει σημασία, εάν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που εμπιστεύονται το ένστικτό τους ή είσαι λίγο πιο δύσπιστη με τον εαυτό σου, σημασία έχει πως αυτή η σημαντική ανθρώπινη δύναμη, είναι μία από τις πιο δραστικές μεθόδους άμυνας που διαθέτουμε. Ένας νοητός «φύλακας» άγγελος που βρίσκεται διαρκώς στο κατόπι μας!

Ακόμη και σε αυτούς που δεν δίνουν σημασία στο ένστικτο και δίνουν πάντα προτεραιότητα στη λογική, εκείνο συνεχίζει να τους στέλνει σημάδια που απλώς, δεν είναι σε θέση να ακούσουν. Αν όμως γνώριζαν τους τρόπους με τους οποίος αυτή η ανώτερη δύναμη, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους, θα ήταν σε θέση να αποφύγουν πολλά εμπόδια και προβλήματα. Ωστόσο, αυτό που μόνο λίγοι γνωρίζουν, είναι πως την ίδια ακριβώς δουλειά, μπορεί να κάνει και ο οδηγός Καρμική Ερμηνεία Ωροσκοπίου! Το απόλυτο εγχειρίδιο για εμάς που θέλουμε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, για τα ανεξήγητα και δυσνόητα γεγονότα που προκύπτουν στη ζωή μας. Συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα, έχουμε στα χέρια μας έναν «πολύτιμο» τόμο, γεμάτο απαντήσεις που θα δώσουν ώθηση στην προσωπική μας εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, στο κείμενο που ακολουθούν, σου αποκαλύπτουμε και τους εννέα συνηθέστερους τρόπους, με τους οποίους το ένστικτο μας στέλνει τα δικά του μηνύματα!

1. Μέσω της μυρωδιάς

Δεν είναι λίγες οι φορές που άσχημα γεγονότα έχουν συνδεθεί με ενοχλητικές μυρωδιές! Κι όμως, μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά αρκεί να σκεφτείς πόσες δασικές εκτάσεις έχουν καταφέρει να σωθούν από κάποια πυρκαγιά, ακριβώς επειδή κάποιος έτυχε να έχει λίγο πιο οξυμένη όσφρηση και μεγαλύτερη παρατηρητικότητα.

2. Αντικείμενα που έχουν χαθεί

Αλήθεια, πόσες φορές σου έχει τύχει να ψάχνεις κάτι που έχεις χάσει για καιρό και τελικά να το βρίσκεις την πιο άσχετη στιγμή, όταν πια δεν το χρειάζεσαι; Κανείς δεν είπε πως το ένστικτό μας είναι… τέλειο, αλλά έστω και αργά, πάντα κάνει τη δουλειά του και μας οδηγεί μέσα από τα πιο απίθανα μονοπάτια, σε αντικείμενα ή και… ανθρώπους που έχουμε να δούμε καιρό.

3. Μας υπενθυμίζει το παρελθόν

Και με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να μας θυμίσει λάθη που έχουμε κάνει, ώστε να μην χρειαστεί να τα επαναλάβουμε. Με άλλα λόγια, το ίδιο μας το ένστικτο γίνεται ο «καλός φίλος» που μας τα έλεγε, αλλά εμείς επιλέξαμε να μην τον ακούσουμε.

4. «Σπέρνει» την αμφιβολία

Την «καλή» αμφιβολία και όχι εκείνη που υποτιμά τον εαυτό μας. Προσπαθεί να μας βάλει «ψύλλους» στα αφτιά για μία σοβαρή απόφαση που σκοπεύουμε να πάρουμε, για ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο που έχουμε στα σκαριά. Έτσι, μας βοηθάει να αποφύγουμε καταστάσεις που στο τέλος θα μας πλήγωναν.

5. Μπαίνουν στα όνειρά μας

Είτε με τη μορφή κάποιου προσώπου, για το οποίο τρέφουμε βαθιά συναισθήματα, είτε μέσω ενός τοπίου που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς. Αυτό συμβαίνει συνήθως, όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην πραγματική ζωή και το ασυνείδητο, αναζητά καταφύγιο για να «ξεκουραστεί» από τις σκέψεις.

6. Μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα

Μερικές φορές, ενώ έχει συμβεί κάτι αμελητέο και θεωρητικά ακίνδυνο, το μυαλό μας τείνει να σκέφτεται το χειρότερο δυνατό σενάριο, σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων. Ναι, μπορεί αυτά που σκεφτόμαστε να θυμίζουν σενάριο σε sci fi ταινία, όμως η ζωή είναι αρκετά απρόβλεπτη και εμείς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσέχουμε πολύ.

7. Η τακτική του Deja Vu

Όχι, δεν αναφερόμαστε στο δημοφιλές τραγούδι της Beyonce, αλλά σε αυτό το «παιχνίδι» του μυαλού, που είμαστε σίγουροι πως κάπως, κάπου, κάποτε, έχουμε ξαναζήσει την ίδια κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αν υπάρχει προηγούμενη ή επόμενη ζωή, όμως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως η κατάσταση που «κάτι σου θυμίζει», μάλλον έχει πολλά κοινά με μία άσχημη ανάμνηση, που έχει αποθηκευτεί στα «συρτάρια» του μυαλού.

8. Απρόσμενες ανατριχίλες και τρέμουλο

Ή καλύτερα, όπως λένε και οι Αμερικάνοι «we got the creeps». Αυτές οι παράξενες ανατριχίλες που μας διαπερνούν, όταν βιώνουμε σε έντονο βαθμό το αίσθημα της απειλής και το σώμα μας ανοίγει τις… κεραίες και το ραντάρ, για να καταλάβει τι είναι αυτό που του προκαλεί τρόμο. Είναι αυτή η παράξενη αίσθηση, που μας κάνει να κοιτάμε πίσω μας όταν περπατάμε σε έναν σκοτεινό δρόμο μόνοι ή όταν βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε μία ξένη χώρα. Μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό, ωστόσο δεν προμηνύει όλες τις φορές κάτι κακό.

9. Προκαλεί…. απίθανες συναντήσεις

Πόσες φορές έχεις πει «Αν δεν είχα πάει από εκεί προς τα εκεί, δεν θα συναντούσα τον τάδε…»; Σίγουρα εκατοντάδες! Ήξερες όμως πως αυτός που παρακινεί τις συγκεκριμένες συναντήσεις δεν είναι κανένας άλλος εκτός από το ένστικτό σου; Ας ελπίσουμε μόνο, πως όλες αυτές οι περίπου προσχεδιασμένες συναντήσεις, θα οδηγήσουν σε μία απροσδόκητη αλλά ευχάριστη συνάντηση και όχι, σε δύο… γνωστούς που παριστάνουν τους άγνωστους.

πηγη

Advertisement
Loading...

Title

Ζώδια11 ώρες ago

Τρεις γυναίκες του ζωδιακού που πρέπει να φοβούνται οι άντρες

Loading... Γυναίκες που φοβίζουν τους άντρες: Υπάρχουν τρία ζώδια του ζωδιακού κύκλου, που έχουν την δύναμη να φοβίζουν τους άντρες. Φυσικά πρόκειται για...

Ζώδια11 ώρες ago

Ζώδια- Επανασύνδεση: Έτσι θα τον φέρεις πίσω!

Loading... Ζώδια- Επανασύνδεση: Είχατε σχέση και χωρίσατε κι εσύ τον θέλεις πάλι πίσω; Διάβασε το ζώδιό του, πράξε αναλόγως και σίγουρα θα...

Ζώδια11 ώρες ago

Τα 2 πιο απαισιόδοξα ζώδια. Καμία ελπίδα

Loading... Να ζει κανείς ή να μη ζει; Και πώς να ζήσει; με τρεις κι εξήντα; όλη τη μέρα τρέξιμο,...

Ζώδια1 ημέρα ago

Τα 3 ζώδια που εκτιμούν την ομορφιά και την υψηλή αισθητική

Loading... Ας ξεκινήσουμε με μία αλήθεια. Όλοι οι άνθρωποι εκτιμούν μία ωραία και προσεγμένη εικόνα. Την υψηλή αισθητική και τη...

Ζώδια1 ημέρα ago

Δύσκολο Σαββατοκύριακο γι’ αυτά τα ζώδια: O Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί

Loading... Με βάση τις αστρολογικές προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη για την εβδομάδα που διανύουμε σας παρουσιάζουμε παρακάτω και τις προβλέψεις του για το Σαββατοκύριακο! Ποια...

Ζώδια1 ημέρα ago

Χωρίσατε και τον/ην θέλετε πίσω; Τι πρέπει να κάνεις βάση ζωδίου

Loading... Έχεις δοκιμάσει πολλές συμπεριφορές και δεν έχεις καταφέρει τίποτα; Αρνείται πεισματικά να γυρίσει στην αγκαλιά σου; Διάβασε το ζώδιό...

Ζώδια1 ημέρα ago

Πες μου τι ζώδιο είναι… να σου πω πώς θα τον κάνεις να ζηλέψει!

Loading... ΚΡΙΟΣ Ο Κριός είναι καλός κι είναι γλυκός κι έχει τις χάρες όλες, όχι όμως και την ανωτερότητα, αν...

Ζώδια2 ημέρες ago

Αυτά είναι τα ζώδια που δεν αγαπούν ποτέ στη ζωή τους

Loading... Νέα ζωδιακή έρευνα αποκαλύπτει ποια ζώδια μπορούν να αγαπήσουν στη ζωή τους και ποια… δεν το έχουν και ψάχνουν...

Ζώδια2 ημέρες ago

Αυτόν θεωρούν τον χειρότερο και τον καλύτερο σύντροφο οι γυναίκες!

Loading... Σε διαδικτυακή έρευνα αρκετές γυναίκες κλήθηκαν να ψηφίσουν για το ποιον άντρα θεωρούν χειρότερο και ποιο καλύτερο σύντροφο ανάλογα...

Ζώδια3 ημέρες ago

Ζώδια: Μάθε ποιες γυναίκες δεν τις θέλουν οι άντρες για σοβαρή σχέση

Loading... Γνωρίζεις κάποιον και είναι μέσα στα μηνύματα, στα likes,  στα sms και όλη μέρα δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον του...

Advertisement

Advertisment
Trending

Copyright © 2018 Omorfos-kosmos.gr , powered by Hellenic Node Project.